Chiligryte med bønnestuing
Chiligryte og stuing på sorte bønner. Kan f.eks. serveres med guacamole, salat, tomater, nacos, rømme, salsa verde og fersk mango
Chiligryte
Ingredienser
Ca 1 kg høyrygg
1 stor gulrot
1 stor gul løk
2 selleristenger
1 boks hakka tomat
1 boks brune bønner
1 boks sorte bønner
1 buljongterning, kjøttbuljong
Korinderblad
Hvitløk (2 fedd eller pulver)
Spisskummen (ca 1 ts)
Svart pepper
Chili (gjerne en blanding av typer, f.eks Onza eller Urfa Biber + Peter pepper. Chipotle for røkt smak)
Paprikapulver (ha i smoked om du vil ha litt røkt smak)
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i biter på ca 2x2 cm. Brunes og has i gryte. Skjær grønnsakene i små terninger (ca 0,5x0,5 cm) og stek på middels varme til grønnsakene er gyllene.
Bland i stor gryte. Hell over en boks hakka tomater og fyll på med vann så kjøttet dekkes. Ha på krydder.
Kokes i ca 1-1,5 timer til kjøttet begynner å bli mørt. Kok videre uten lokk i ca 0,5 time til kjøttet er mørt og sausen har tykna. Smak til med salt/sukker og krydder. Skyll bønnene og ha i gryta. Serveres når bønnene har blitt varme. Toppes med hakka koriander.
Bønnestuing
Ingredienser
2 små løk
2 bokser svarte bønner (med lake)
Hvitløkspulver
Spisskummen
Fremgangsmåte
Finhakk løken og stek til gylden. Tilsett bønner og lake. Krydre etter smak og kok til stuingen har tyknet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar