Chiligryte

Chiligryte med bønnestuing

Chiligryte og stuing på sorte bønner. Kan f.eks. serveres med guacamole, salat, tomater, nacos, rømme, salsa verde og fersk mango

Chiligryte
Ingredienser 
Ca 1 kg høyrygg
1 stor gulrot 
1 stor gul løk
2 selleristenger
1 boks hakka tomat
1 boks brune bønner 
1 boks sorte bønner
1 buljongterning, kjøttbuljong
Korinderblad
Hvitløk (2 fedd eller pulver)
Spisskummen (ca 1 ts)
Svart pepper
Chili (gjerne en blanding av typer, f.eks Onza eller Urfa Biber + Peter pepper. Chipotle for røkt smak)
Paprikapulver (ha i smoked om du vil ha litt røkt smak)

Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i biter på ca 2x2 cm. Brunes og has i gryte. Skjær grønnsakene i små terninger (ca 0,5x0,5 cm) og stek på middels varme til grønnsakene er gyllene. 

Bland i stor gryte. Hell over en boks hakka tomater og fyll på med vann så kjøttet dekkes. Ha på krydder.

Kokes i ca 1-1,5 timer til kjøttet begynner å bli mørt. Kok videre uten lokk i ca 0,5 time til kjøttet er mørt og sausen har tykna. Smak til med salt/sukker og krydder. Skyll bønnene og ha i gryta. Serveres når bønnene har blitt varme. Toppes med hakka koriander.

Bønnestuing
Ingredienser 
2 små løk
2 bokser svarte bønner (med lake)
Hvitløkspulver
Spisskummen

Fremgangsmåte
Finhakk løken og stek til gylden. Tilsett bønner og lake. Krydre etter smak og kok til stuingen har tyknet. 


Kommentarer