Ingredienser
85 g smør
235 g melk
2 ts sukker (8g) Kan sløyfes
2g salt
128g sikta hvetemel
4 store egg
Fremgangsmåte
- Ha smør, sukker, salt og melk i en kjele. Varm opp til smøret har smelta og blandingen koker lett.
- Ha i melet. Rør til alle klumper er borte. Deigen varmes opp til 80 grader under omrøring. Når deigen er har nådd 80 grader flyttes til en kald beholder og kjøles ned.
- Når deigen har kommet under 63 grader blandes eggene inn, ett av gangen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Blandingen fordeles på kaldt stekebrett med sprøytepose eller teskjeer.
Oppskriften gir ca 50 stk vannbakkels.
Sprøytes ut omtrent like store som en 20-krone.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
Tines på 220 grader varmluft i 3-5 minutter
https://www.seriouseats.com/choux-pastry#toc-choux-baking-tips
Kommentarer
Legg inn en kommentar