Til fire porsjoner
500 g lammekjøttdeig
1 stor løk
2 store skiver kraftig blåmuggost
2 epler (jeg brukte pink lady)
En kvist rosmarin
1 ts korianderfrø
salt
svart pepper
litt sukker
litt eplecidereddik (kam sløyfes)
4 burgerbrød, kjøpe eller hjemmelagede
Salat, ruccola eller annet crunchy med mye smak
Fremgangsmåte
Eplekompott
Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del eplene i biter.
Ta ca halve løken og finhakk denne.
Ha finhakka løk og eplebiter i en varm panne og ha på 1-2 ts sukker. Stekes på middels varme til de er møre og har fått litt farge. Tilsett ca 1 dl vann og rosmarinkvisten og la koke opp. Skru ned til svak varme og la småkoke i ca 25 minutter til eplebitene blir mos. Tilsett mer vann underveis om det begynner å bli tørt.
Smak evt til med eplecidereddik. 1-2 ts. Eddiken og rosmarinen kan sløyfes.
Avkjøl.
Lammeburger
Finhakk resten av løken og stek den sammen med malt svart pepper og malte korianderfrø. Ha løkblandingen i en bolle sammen med kjøttdeigen. Blandes og formes til 4 burgere. Mine ble ca 140 gram per stykk.
Ha på salt (helst flaksalt) og stek i en skikkelig varm panne. Kontroller at burgeren har en kjernetemperatur på minst 70 grader. Er den for kald etter steking kan burgeren etterstekes i ovn på 150 grader varmluft.
Kommentarer
Legg inn en kommentar