Til 4 porsjoner:
2 "vanlige" gulrøtter
1 mellomstor løk
1 chili
1 cm ingefær (1-2 ss hakka)
1-2 fedd hvitløk
1/4 purre om du vil
500 g fisk, gjerne blanda rød og hvit
Fiskefond etter smak
2-3 dl vann
1 boks kokosmelk
Gjør slik:
Hakk gulrot og løk. La det frese litt i panna. Tilsett hakka hvitløk, chili og ingefær og stek videre noen minutter på middels varme. Tilsett vann så det dekker grønnsakene og kok til alt er mørt. Ha i kokosmelk og kjør glatt med stavmikser.
Smak til med fiskefond, salt og pepper. Ha eventuelt i limeblader, mer chili eller andre krydder.
La koke opp. Tilsett purrebiter og kok til purren begynner å bli mør. Tilsett så fisk i terninger og gi et nytt oppkok. Når det begynner å koke tar du kjelen av plata og lar fisken trekke i 5 min.
Server med f.eks hvitløksbrød, naan, blåskjell eller reker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar