And sous vide

Andebrystet servert med asiatisk salat, mangosalsa og pontzusaus


Til to personer har vi her valgt et andebryst på 350 gram, servert med asiatisk salat og en mangosalsa.

Andebrystet krydres etter eget ønske og vakuumpakkes. Vil du ha en asiatisk touch så kan du jo vurdere å smakssette brystet med en five-spice blanding. Etter krydring og vakumering legges brystet i vannbad på 62 grader i ca 2 timer.

Etter varmebehandlingen kan brystet spises som det er, men noen god, crispy stekeskorpe har man ikke fått.


For å få litt ekstra smak og et crispy skinn valgte vi å fritere brystet på skinnsiden i en hjemmelaget kinesisk sterk olje i et par minutter.  Under friteringen øste vi også kokende olje over brystet for å få litt farge på "oppsiden" også.

Andebrystet ble saftig og fikk en god smak. Jeg syns dog det ble litt vel grått og kommer nok til å teste 60 grader neste gang. 

Kommentarer