Pannacotta

Det mulig å lage pannacotta med flere smaker, avhengig av hvor mange lag man ønsker å lage. Her kommer oppskrift på vanilje- og sjokoladepannacotta. Jeg syns det er fint å kjøre 50/50 i porsjonsformer  og servere med friske bær, rørte bær eller pasjonsfrukt.

Et annet forslag er å lage sjokoladepannacotta i en stor bolle. Legg opp passe deler pannacotta og tyrkisk yoghurt i porsjonsskåler sammen med biter av fersk frukt eller bær. Ha på hakkede hasselnøtter.

Beregn 1-1,5 dl fløte per pers.

Sjokolade
1 liter fløte
4 plater gelatin
5 ss kakao
100 gram brunt sukker
100 gram lys kokesjokolade

Vanilje
1 liter fløte
4 plater gelatin
1 vaniljestang
4 ss sukker (smak evt til)

Fremgangsmåte sjokolade
Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp halvparten av fløten og tilsett hakket sjokolade, sukker og kakao. Varm opp under omrøring til alt er løst opp. Det behøver ikke å koke.

Klem vannet ut av gelatinplatene ha dem i sjokoladeblandingen. Det er viktig at blandingen ikke er kokvarm, da skjærer gelatinen seg.

Rør inn resten av fløten, hell i porsjonsformer og sett kjølig i ca 4 timer.

Fremgangsmåte vanilje
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg i en kjele med 1/3 av fløten og sukkeret. Kok 3-4 min for å få mest mulig smak fra vaniljestangen. Sil fløten for å få bort vaniljestangrester fra blandingen.

Tilsett gelatinplatene (se ovenfor).
Tilsett en ny 1/3 av den kalde fløten slik at temperaturen i blandingen kommer ned. Den siste 1/3 av fløten piskes til stiv krem og vendes sammen med vaniljeblandingen. På denne måten får man en mer luftig pannacotta.

Ønsker man en helt glatt pannacotta dropper man helt enkelt å piske krem. Ønskes en luftigere pannacotta kan man f.eks. piske halvparten av fløten.

Kommentarer