4-5 gulrøtter
1 boks kesam (3 dl)
50 gr gjær (evt. 1 pk tørrgjær)
5 dl vann
8 dl hvetemel
9 dl grovt mel
1,5 ts salt
1 boks kesam (3 dl)
50 gr gjær (evt. 1 pk tørrgjær)
5 dl vann
8 dl hvetemel
9 dl grovt mel
1,5 ts salt
Bland det tørre sammen med revne gulrøtter. Ha deretter i vann og kesam. Elt godt (5-10 minutter i maskin).
Juster med vann/mel til du får en smidig deig som slipper bollen.
Bakebollen dekkes med plast og håndkle og settes til heving i minst 30 min.
Juster med vann/mel til du får en smidig deig som slipper bollen.
Bakebollen dekkes med plast og håndkle og settes til heving i minst 30 min.
Deigen helles over i langpanne og klappes ut til den dekker forma (sånn ca). Om deigen er litt hard og vanskelig å få ut kan du helle på smaksnøytral olje så blir det enklere.
Strø på ønsket topping (gjerne flere forskjellige). Forslag er:
- linfrø
- sesamfrø
- valmuefrø
- havregryn
- 4-korn blanding
- gresskarkjerner
- linfrø
- sesamfrø
- valmuefrø
- havregryn
- 4-korn blanding
- gresskarkjerner
Jeg pleier å dele brødet med pizzahjul før etterheving og steking. Du kan også dele i ruter med en bra brødkniv etter steking.
Stekes på 225 grader i 20 min.
Rutene avkjøles på rist og fryses ned. Tines på varmluft, 100 grader i ca 15 min
Kommentarer
Legg inn en kommentar