Chinese steamed buns
Deig
ca 7 dl hvetemel (450 g)
3 dl vann
25 g fersk gjær
et knippe salt
et knippe sukker (i vannet der gjæret startes)
Fyll3 dl vann
25 g fersk gjær
et knippe salt
et knippe sukker (i vannet der gjæret startes)
400-500 g kjøttdeig av svin
ca 250 g spisskål
ca 1/3 (100 g?) purreløk, finhakket
2 ss olivenolje
1 ss soyasuas
1 fedd hvitlök1 ss hakket ingefær
1 ts kinesisk five-spice
Fremgangsmetode finnes på youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=t4T22gLIv3s
Vårruller
400-500 g kjöttdeig av svin2 stk gulrot
ca 1/3 (100 g?) purreløk, finhakket
ca 200g risnudler (tørrvekt)
1 fedd hvitlök
1 ss hakket ingefær
1 ts kinesisk seven-spice
så mye chili man ønsker (fersk eller pulver)
Fyllet stekes og avkjøles før rulling.Ca 2 spiseskjeder fyll legges på filoark som rulles og tettes med pisket egg. Fylliningen rekker til ca 50 stk vårruller. Vårrullene friteres i olje som holder ca 180 grader. Setter man en trebit i olja (f.eks. spisepinne eller annet verktøy) skal det "koke" lett rundt pinnen. Da har olja rett temperatur.
Teriyakisaus
Teriyakisausen ble brukt som marinade til kyllingen og som dip til bollene. Den fungerer forresten veldig bra som marinade til grillede kyllingspidd som serveres med en mango og fersken (persika?) salat.Saus
1,5 dl soyasaus
1-2 ss sesamolje (prøv deg frem - denne setter mye smak)
1 ss riseddik (prøv deg litt frem her også)
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
1 ss fersk koriander
saften fra en halv lime
evt. sukker
Ta utgangspunkt i mengdene og smak deg frem til hva du ønsker. Jeg pleier å tilsette lime/sukker for å få den syrebalansen jeg vil ha. Vær obs på at sesamoljen setter mye smak.
Alt hakkes og blandes, så er det klart. Jeg funderer på å koke sausen neste gang slik at det blir en litt tykkere dip.
En annen form for teriyakisaus finner du her.
Sidenote
ss = matsked
ts = tesked
1 cup = 2,36 dl
Kommentarer
Legg inn en kommentar